Π. Λαφαζάνης: Η συμφωνία για τον αγωγό δεν στρέφεται εναντίον καμιάς τρίτης χώρας

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 18:01
UPD:18:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και ένα άλμα για την ενεργειακή επάρκεια, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας και την Ευρώπη είπε ο κ. Λαφαζάνης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Η σημερινή συμφωνία Ελλάδας – Ρωσίας για τον αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο που θα διέρχεται από το ελληνικό έδαφος είναι ιστορικού χαρακτήρα», δήλωσε σε διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης από την Αγία Πετρούπολη.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και ένα άλμα για την ενεργειακή επάρκεια, τη συνεργασία, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας και την Ευρώπη είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία αυτή δεν στρέφεται εναντίον καμιάς τρίτης χώρας, αλλά υποβοηθά το συμφέρον όλων των πλευρών στον ευρωπαϊκό χώρο".

Καταλήγοντας ανέφερε: «Ελλάδα αναδεικνύεται σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, πράγμα που είναι αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης ενεργειακής στρατηγικής. Το έργο του αγωγού είναι από τα μεγαλύτερα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα και θα προσφέρει μεγάλα, ίσως τα μεγαλύτερα από το οποιοδήποτε άλλο έργο, οφέλη στα εθνικά συμφέροντα, στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό λαό».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή