Αγροτικά προϊόντα και αγωγός απασχόλησαν τη συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 07:22
UPD:08:02
REUTERS/RIA NOVOSTI

Oι δύο ηγέτες αντήλλαξαν αναλυτικά απόψεις για τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

A- A A+

Την ανάγκη ανάπτυξης της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας - Ελλάδας συζήτησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου και στα αγροτικά προϊόντα.

Ενημερώνοντας τους Ρώσους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ είπε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, που διήρκησε μιάμιση ώρα έναντι του προγραμματισμένου ημίωρου, συζητήθηκαν σχέδια στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα οι διαδρομές μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου, που καλείται στη Ρωσία «Turkish Stream».

Όπως είπε ο Ντ.Πεσκόφ οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν αναλυτικά απόψεις για τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Μάλιστα κατά τη συνάντηση άκουσαν τις εισηγήσεις των συμπροέδρων της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας Κώστα Ήσυχου, αναπληρωτή υπουργού Άμυνας και Μαξίμ Σοκολόφ, υπουργού Μεταφορών.

Κατά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου «δόθηκε έμφαση στην αγροτική παραγωγή και συμφωνήθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα οι επιτροπές Γεωργίας θα συνεδριάσουν ώστε να οργανώσουν περαιτέρω το ζήτημα αυτό των πιθανών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, που δεν θα παραβιάζουν το καθεστώς των κυρώσεων και των ρωσικών αντίμετρων και να εξετάσουν εάν μπορεί αυτό να γίνει».

Κατά την ενημέρωση της ρωσικής πλευράς, που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι, οι δύο πλευρές «συμφώνησαν συνολικά ότι χρειάζεται να αναζητηθεί διέξοδος από την κατάσταση, ώστε να παρασχεθεί υποστήριξη στους Έλληνες παραγωγούς, που οποίοι αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες».

Ελληνικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι τον Ιούλιο θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Γεωργίας των δύο πλευρών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών το Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή