ΕΠΟ: Αλλαγές στην ΚΕΔ και στο Κύπελλο της Γ΄ Εθνικής

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 20:12
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η ομάδα που θα κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα κερδίζει απευθείας την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, ενώ αν αγωνίζεται ήδη σε αυτή το εισιτήριο θα πηγαίνει στον φιναλίστ.

A- A A+

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την κατάργηση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και την υποχρεωτική συμμετοχή των ομάδων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών ομάδων των ΕΠΣ.

Οι σύλλογοι της κατηγορίας θα συμμετέχουν κανονικά στην πρώτη φάση του θεσμού, στο τοπικό Κύπελλο της κάθε Ένωσης. Η συμμετοχή των ομάδων στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, δηλαδή των Κυπελλούχων των Ενώσεων, θα είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική, όπως ήταν τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα που θα κατακτά το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα κερδίζει απευθείας την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, ενώ αν αγωνίζεται ήδη σε αυτή το εισιτήριο θα πηγαίνει στον φιναλίστ. Επίσης, έγινε δεκτή η εισήγηση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Καραμελίδη, για την τοποθέτηση νέων μελών στην Επιτροπή.

Χρέη αναπληρωτή προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Τσαχειλίδης, ενώ ως μέλη θα συμμετέχουν οι Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και Χρήστος Γενναίος (οποίοι αντικαθιστούν τους Μπέγκο και Αμυγδαλή), ενώ ο Χιού Ντάλας παραμένει μέλος της Επιτροπής.

Ακόμη, εγκρίθηκε η προκήρυξη Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016. Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων παραμένει ίδιο με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εκτός της πρόβλεψης ότι στη β΄ φάση (όμιλοι) οι δύο ομάδες της Σούπερ Λίγκας σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες εκτός έδρας και έναν στην έδρα τους, ενώ οι δύο ομάδες της Β΄ Εθνικής το αντίστροφο.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις