Καναδάς: Αεροπλάνο της WestJet άλλαξε πορεία «λόγω απειλής»

Επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την επείγουσα επιχείρηση εκκένωσης του αεροσκάφους.
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 11:17
UPD:11:20
REUTERS/ALBERT GEA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Αεροπλάνο των καναδικών αερογραμμών WestJet άλλαξε πορεία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γουίνπεγκ λόγω απειλής, ενώ έξι επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά την επείγουσα επιχείρηση εκκένωσης του αεροσκάφους.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το Boeing 737 που εκτελούσε την πτήση WS442 μεταξύ Εντμοντον και Τορόντο «επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γουίνιπεγκ, στην κεντρική επαρχία Μανιτόμπα, λίγο πριν τις 22.00 βράδυ Δευτέρας (05.00 ώρα Ελλάδας σήμερα) λόγω απειλής», η οποία δεν διευκρινίζεται.

Μετά την προσγείωση, οι 54 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος με τη βοήθεια των υπηρεσιών ασφαλείας μέσω ολισθητήρων εκκένωσης. Έξι επιβάτες τραυματίστηκαν, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας άρχισαν έρευνες το αεροσκάφος.

Ο αερολιμένας ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (08.00 ώρα Ελλάδας), ενώ σε ορισμένες πτήσεις παραουσιάζονται καθυστερήσεις εξαιτίας του περιστατικού.

Το Σάββατο η πτήση από Χάλιφαξ προς Έντμοντον έκανε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σασκατούν, έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έκανε λόγο για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροπλάνο. Οι αστυνομικές αρχές του Σασκατούν πραγματοποίησαν έρευνα στο αεροσκάφος αλλά δεν βρήκαν κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή