Συνεργασία Πρωθυπουργού – πολιτικών αρχηγών προτείνει ο Γ. Μπουτάρης

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015 22:16
UPD:22:17
EUROKINISSI/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
A- A A+

Συνεργασία των πολιτικών αρχηγών με τον Πρωθυπουργό ζητεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ανέφερε, αυτή τη δύσκολη ώρα ο πρωθυπουργός της χώρας χρειάζεται την άμεση στήριξή τους στο δύσκολο έργο του και πρέπει να τον βοηθήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των δημοκρατικών δυνάμεων, στην προσπάθειά του για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής και βιώσιμης συμφωνίας με τους εταίρους μας.

Ο κ. Μπουτάρης επεσήμανε πως σκοπεύει να απευθύνει επιστολή στον Πρωθυπουργό, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του τόπου, για να τους παροτρύνει να συνεργαστούν άμεσα και εποικοδομητικά για το καλό της χώρας, παραμερίζοντας κάθε κομματική υστεροβουλία ή συμφέρον.

«Το δημοψήφισμα τελείωσε. Ο κόσμος διατήρησε την ψυχραιμία του και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και φασαρίες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε χωρίς ακρότητες. Αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση. Δεν ήταν πάντοτε δεδομένο», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Στη σημερινή ψηφοφορία επικράτησε το “Όχι” στη συνεχιζόμενη οικονομική ανέχεια. Από την άλλη, αρκετοί συμπολίτες, ψηφίζοντας “Ναι”, εξέφρασαν την αγωνία τους για το Ευρωπαϊκό μας μέλλον. Νομίζω, όμως, πως από αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου συμφωνεί στα πιο σημαντικά ζητήματα. Συμφωνεί με τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας αλλά και με τη διασφάλιση της συμμετοχής της Ελλάδας στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μήνυμα που στέλνουν οι Έλληνες είναι καθαρό» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Επεσήμανε ακόμα ότι τώρα «επιβάλλεται σύνθεση, που δεν θα διαστρεβλώνει την απάντηση που επικράτησε, αλλά και δεν θα καταδικάζει όσους μειοψήφησαν. Από την πορεία αυτή θα προκύψει το μέλλον της χώρας. Η απάντηση που επικράτησε στο δημοψήφισμα άνοιξε το δρόμο, χωρίς να έχει προδιαγράψει με λεπτομέρειες το τέρμα στο οποίο θα καταλήξουμε. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα του δημοψηφίσματος πρέπει να το στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι, για να έχει πιθανότητες να εισακουστεί από τους παραλήπτες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή