Υπό των έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης το αεροδρόμιο του Άντεν

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 06:43
UPD:12:52
Reuters/STRINGER

Μαχητές που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι απέσπασαν το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν και συνοικίες της πόλης εκδιώκοντας τους σιίτες αντάρτες Χούτι. 

A- A A+

Δυνάμεις προσκείμενες στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν και συνοικίες της πόλης, εκδιώκοντας τους σιίτες αντάρτες Χούδι χθες Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η εξόριστη κυβέρνηση της Υεμένης.

Οι μάχες ακολούθησαν την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για την οποία είχε μεσολαβήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Μαχητές που πρόσκεινται στον πρόεδρο Χάντι πήραν τον έλεγχο της κεντρικής συνοικίας Χορμαξάρ, ενώ πηγές ανέφεραν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο λιμάνι.

EURONEWS

Με την υποστήριξη αεροσκαφών της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, οι δυνάμεις αυτές εξαπέλυσαν μιας ευρείας κλίμακας επίθεση στο Άντεν για να ανακαταλάβουν εδάφη που έλεγχαν οι σιίτες αντάρτες και μονάδες του στρατού πιστές στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος έχει συμμαχήσει με τους Χούδι.

«Το διεθνές αεροδρόμιο του Άντεν και το Χορμαξάρ εκκαθαρίστηκαν από τα στοιχεία των Χούδι και του Σάλεχ», ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Υεμένης Ράτζεχ Μπάντι. Πρόσθεσε ακόμη ότι αναμένει το Άντεν να εκκαθαριστεί πλήρως από τους σιίτες μαχητές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή