Προσκλήσεις για ανέργους και ευπαθείς ομάδες, σε προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 14:47
UPD:14:51
A- A A+

Μετά από συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού με τις διοικήσεις των εποπτευόμενων Οργανισμών του υπουργείου, συνεχίζεται η παροχή προσκλήσεων για προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι άνεργοι, καθώς και σε ΚΑΠΗ, φορείς προγραμμάτων απεξάρτησης κ.ά.

Ήδη, στις 13 Ιουνίου η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) πραγματοποίησε τη γενική πρόβα της παράστασης «Τόσκα» στο Ηρώδειο, υποδεχόμενη 1500 ανέργους που την παρακολούθησαν δωρεάν, ενώ σήμερα 15 και αύριο, 16 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. στο θέατρο «Ολύμπια» οι σπουδαστές του Στούντιο Όπερας της ΕΛΣ παρουσιάζουν την οπερέτα του Ζακ Όφενμπαχ «Ο Ορφέας στον Άδη», σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία του Στέφαν Γκραίγκλερ.

@STEFANOS

«Ορφέας στον Άδη»

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.

Ανάλογες πρωτοβουλίες σχεδιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Επίσης, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει 800 προσκλήσεις σε ΚΑΠΗ των δήμων της Δυτικής Αττικής και της περιοχής Αργολίδας για τις παραστάσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με τον «Αίαντα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

NIKOS MANDARAKAS

«Αίας» του Σοφοκλή, στη φωτογραφία ο Νίκος Κουρής.

Αντίστοιχες κινήσεις, για άλλες περιοχές, θα ακολουθήσουν καθώς και για άλλες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και γενικά για τις επόμενες παραστάσεις των φετινών Επιδαυρίων.

Εξάλλου, το υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε εκτάκτως τη χρηματοδότηση της συναυλίας που έδωσαν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της αργολικής πόλης.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή