Η «Κάρμεν» στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 19:21
UPD:19:21
A- A A+

Το εμβληματικό έργο του Ζωρζ Μπιζέ «Κάρμεν», παρουσιάζει, σε συναυλιακή μορφή, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του δήμου Αθηναίων το Σάββατο 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο.

Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία συνεργάζονται με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον χώρο του λυρικού θεάτρου και παρουσιάζουν στο κοινό την τραγική ιστορία, τη μυθική γυναικεία φιγούρα με την προκλητική δίψα για ελευθερία, την Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ, που παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες και γοητευτικότερες όπερες και ταυτόχρονα ένα από τα πιο σύνθετα λυρικά θεατρικά έργα.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρίτα Παπαρίζου (Κάρμεν),  Χρήστος Δεληζώνας (Ντον Χοσέ), Σωτήρης Τριάντης (Εσκαμίγιο),  Μάιρα Μηλολιδάκη (Μικαέλα), Μαριάννα Μανσόλα (Φρασκίτα),  Ρόζα Πουλημένου (Μερσέδες), Γιώργος Ματθαιαδάκης (Ντανκάιρε),  Γιάννης Κάβουρας (Ρεμεντάδο), Βασίλης Ασημακόπουλος (Θουνίγα). Αφήγηση: Έφη Μηνακούλη.

Μουσική προετοιμασία: Μάριος Καζάς, διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής, μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης.

Το Φεστιβάλ στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου και περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων με  δωρεάν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, καθώς και κινηματογραφικές προβολές.

Πληροφορίες
Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, Πατησίων 44. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 52 84 800 ή να επισκεφτούν το www.opanda.gr 

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή