Στρατιωτικό αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας προσγειώθηκε στο Άντεν της Υεμένης

Πρώτη προσγείωση στην πόλη εδώ και τέσσερις μήνες
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 14:29
UPD:14:31
REUTERS/STRINGER

Το Άντεν βρίσκεται πλέον στα χέρια των φιλικών προς τη νόμιμη, εξόριστη κυβέρνηση της Υεμένης η οποία έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία, πολιτοφυλακών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στρατιωτικό αεροσκάφος της Σαουδικής Αραβίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άντεν της Υεμένης, στην πρώτη πτήση η οποία καταλήγει στην πόλη εδώ και τέσσερις μήνες.

Την είδηση επιβεβαίωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Το Άντεν βρίσκεται πλέον στα χέρια των φιλικών προς τη νόμιμη, εξόριστη κυβέρνηση της Υεμένης η οποία έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία, πολιτοφυλακών.

Προ ημερών οι δυνάμεις των ιρανόφιλων, σιιτών ανταρτών Χούδι, οι οποίοι ελέγχουν ντε φάκτο την εξουσία στη χώρα, μετά από πραξικόπημα που πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο, έχασαν τον έλεγχο του Άντεν, το οποίο είχαν καταλάβει σχεδόν ολοκληρωτικά.

Η Σαουδική Αραβία, μαζί με άλλες οκτώ αραβικές, σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες, πλήττουν από αέρος τους Χούδι εδώ και μήνες, προκειμένου να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τα εδάφη τα οποία έχουν καταλάβει και τελικά να αποχωρήσουν από την εξουσία προς όφελος της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή