Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον του PKK

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 13:01
UPD:13:03
REUTERS/MURAD SEZER

Αυτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον της «τρομοκρατικής οργάνωσης» Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον βάσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ και στη νοτιοανατολική Τουρκία εξαπέλυσε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ερντογάν.

Αυτές οι αεροπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εναντίον της «τρομοκρατικής οργάνωσης» Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Οι επιδρομές είχαν έξι διαφορετικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκονται οι βάσεις οπισθοφυλακής των Κούρδων ανταρτών. «Καταφύγια, αποθήκες, βάσεις επιμελητείας και σπηλιές που εξυπηρετούν το PKK», καταστράφηκαν, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει συνολικά 1.302 ανθρώπους σε 39 επαρχίες στο πλαίσιο της καταστολής που έχει στόχο μέλη του Ισλαμικού Κράτους, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και παράνομες αριστερές οργανώσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή