Ευανθία Ρεμπούτσικα: «Εύχομαι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας…»

Η μουσικός και συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα μιλά για τη συναυλία «Κόντρα στον καιρό»
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 08:10

Ευανθία Ρεμπούτσικα

A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

«Κόντρα στον καιρό» πηγαίνει η μουσικός και συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα και, καθώς ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει σε διάφορα μέρη μέσα από τη μουσική της, με το βιολί της και τους αγαπημένους της συνεργάτες, μας μιλά για τη συναυλία της στη λίμνη της Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στις 10.30 το βράδυ.

Πού θα ταξιδέψουν το κοινό οι μελωδίες σας;

Θέλω το κοινό να ταξιδέψει, να παρασυρθεί μακριά σε ένα δικό του ταξίδι, να περάσει  μια αξέχαστη γιορτή με μουσική και χορό!  Αυτό είναι, που θέλω να προσφέρω σε όποιον έρθει να ακούσει τη συναυλία. Ο καθένας, σε αυτό το ταξίδι, αποφασίζει μόνος του τι θα αποκτήσει ή τι θα τον αγγίξει. Η ενέργεια, που δημιουργείται επί σκηνής, προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να βρεθεί από την Ελλάδα στους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, σε μια βόλτα στο Παρίσι και, από εκεί, σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του μουσικού αυτού ταξιδιού;

Οι μουσικές που παίζουμε κινούνται πάνω στα χρώματα της Δύσης και της Ανατολής. Το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης είναι ορχηστρική μουσική από το “Αστέρι κι η ευχή”, την “Πολίτικη κουζίνα”, τον “Babam ve Oglum”, μέχρι την τελευταία μου δουλειά, τη θεατρική παράσταση “Συρανό ντε Μπερζεράκ”. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια παράσταση, που να έχει χαρά και ρυθμό, και να βρεθούμε όσο γίνεται πιο κοντά στον κόσμο.

Ποια θα είναι η συντροφιά σας επί σκηνής;

Η συντροφιά μου, πάνω στη σκηνή, είναι οι άνθρωποι που για χρόνια συνεργάζομαι, ανταλλάσω ιδέες, με στηρίζουν και τους στηρίζω. Φέρνουν ο καθένας το μοναδικό του στυλ στη συναυλία: ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος με το τζαζ άγγιγμά του στο πιάνο, ο Πάνος Δημητρακόπουλος, ο οποίος θα σας μαγέψει στο κανονάκι, ο Άγγελος Παπαδάτος που χορεύει επί σκηνής με το κοντραμπάσο του και ο Νίκος Παπαβρανούσης με τον παλμό του και τα μελωδικά του τύμπανα.

Στη σημερινή πληγωμένη Ελλάδα, σε τι χρειάζεται να πάμε κόντρα;

Για να γιατρέψουμε τα τραύματα της χώρας μας, χρειάζεται να πάμε κόντρα σε μια νοοτροπία, που είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση του νεοέλληνα. Κόντρα στην ανευθυνότητα, τον φθόνο για τον διπλανό μας, κόντρα στην πελατειακή σχέση, κόντρα στην υποκρισία, κόντρα στο βόλεμα και στη λατρεία του ατομικού συμφέροντος. Να πάμε, όπως έλεγε κι ο Μακρυγιάννης στα “Απομνημονεύματα”, από το εγώ στο εμείς. Κόντρα, λοιπόν, αλλά, σε καμία περίπτωση, για την κόντρα ως αυτοσκοπό, αλλά για την κόντρα ως κίνητρο για αυτοβελτίωση.

Τι εύχεστε για την κάθε επόμενη μέρα μας;

Εύχομαι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ώστε, κάθε μέρα, να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Και κάτι ακόμη. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας, στις δυνάμεις μας και να μην είμαστε απαισιόδοξοι.

Πληροφορίες
Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη Αττικής, τηλ.: 210 8962237, 210 8962239. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20, 15, 10 ευρώ. Κρατήσεις: ταμεία Λίμνης Βουλιαγμένης, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt, τηλεφωνικά: 210 9213310, ηλεκτρονικά: viva.gr και halfnote.gr.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή