Ενδεχομένως εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα για το φτερό αεροσκάφους που βρέθηκε στον Ινδικό

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 07:22
UPD:12:11
REUTERS/STRINGER/FRANCE
A- A A+

Μέσα στην εβδομάδα θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τις αρχές της Αυστραλίας, η προέλευση του τμήματος φτερού αεροπλάνου, που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό.

Ειδικοί και ερευνητές στη Γαλλία ξεκινούν σήμερα αναλύσεις, οι οποίες αναμένεται να αποσαφηνίσουν αν το τμήμα αυτό ανήκει στην μοιραία πτήση MH370 των Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014 πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

«Οι μαλαισιανές και οι γαλλικές αρχές μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν μια επίσημη δήλωση όσον αφορά την προέλευση αυτού του πηδαλίου κλίσης (flaperon) εντός αυτής της εβδομάδας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Ουόρεν Τρας, αναφερόμενος στο τμήμα αεροπλάνου που βρέθηκε στην Ρεϊνιόν.

EURONEWS

Ειδικός του αυστραλιανού γραφείου για την ασφάλεια των μεταφορών, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες, αναμένεται να μετάσχει στην εξέταση του τμήματος αυτού φτερού που βρέθηκε, πρόσθεσε ο Τρας.

Γάλλοι και μαλαισιανοί ειδικοί, εκπρόσωποι της εταιρείας Boeing και της Κίνας συμμετέχουν στην έρευνα, με στόχο να διευκρινιστεί αν το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν προέρχεται πράγματι από το μοιραίο Boeing 777 των Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες τον Μάρτιο του 2014.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή