Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες και τρεις Κούρδοι μαχητές

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 16:01
UPD:16:08
REUTERS/UMIT BEKTAS

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Δύο Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί σε χωριστές επιθέσεις μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στην επαρχία Βαν -κοντά στα σύνορα με το Ιράν- όταν οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν σε επίθεση μαχητών του PKK εναντίον λεωφορείου με ιρανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση στη γειτονική επαρχία Αγκρί.

Από τις 20 Ιουλίου, τουλάχιστον 21 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί από το PKK, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.

Εν τω μεταξύ, τρεις Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν και πολλοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν σε νέες συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσαν τοπικές πηγές.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, από τους οποίους δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις κοντά στη Σιλώπη, μία πόλη στην επαρχία Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία, ανακοινώθηκε από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Τρεις Κούρδοι μαχητές, μεταξύ των οποίων ένας 17χρονος, υπέκυψαν στο νοσοκομείο αφού τραυματίσθηκαν από σφαίρες, διευκρίνισε ο δήμαρχος της Σιλώπης Σεϊφετίν Αϊντεμίρ.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε αφού αστυνομικοί, οι οποίοι γέμιζαν με χώμα τις τάφρους που είχαν ανοίξει νεαρά μέλη του PKK για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μια συνοικία, έγιναν στόχοι σκοπευτών, μετέδωσε το κυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή