«Ο δρόμος του μεταξιού» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας

Στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 19 Αυγούστου
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015 14:31
UPD:14:35

Η διεθνούς φήμης ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή, Long Yu, υπόσχεται μία μαγική βραδιά.

A- A A+

Επόμενο σταθμό στον πολύ ιδιαίτερο και γεμάτο μελωδίες «Δρόμο του μεταξιού», που διανύει αυτό το καλοκαίρι η Φιλαρμονική Ορχήστρας της Κίνας, αποτελεί η Αθήνα και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

Η διεθνούς φήμης ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή, Long Yu, υπόσχεται μία μαγική βραδιά, ερμηνεύοντας τους πασίγνωστους «Πολοβτσιανούς χορούς» από την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκόρ» του Αλεξάντερ Μποροντίν, το Κοντσέρτο για βιολί των He Zhanhao και Chen Gang και την περίφημη Ενάτη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Τα τελευταία 14 χρόνια, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας έχει την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού, τόσο στην Κίνα, όσο και στο εξωτερικό. Αποτελούμενη από έναν μεγάλο αριθμό σπουδαίων μουσικών, που δουλεύουν μαζί με πάθος και αποφασιστικότητα, φιλοδοξεί να αποτελέσει την καλύτερη ορχήστρα στην Κίνα και μία από τις σπουδαιότερες στην Ασία, αλλά και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.


Η ορχήστρα είναι στην ουσία η μετεξέλιξη της «China Broadcasting Symphony Orchestra» που δραστηριοποιούνταν για χρόνια στην Κίνα και έδωσε την πρώτη της συναυλία το 2000. Πάντα με τον Long Yu στο πόντιουμ, το 2001 πραγματοποίησε την πρώτη της περιοδεία και έπαιξε σε χώρες όπως η Ταϊβάν, ενώ το 2002 επέκτεινε τις εμφανίσεις της στην Ιαπωνία και την Κορέα. Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κοινό η ορχήστρα έπαιξε το 2005, όπου επισκέφτηκε 25 χώρες, ανάμεσά τους και κάποιες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.


Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη - Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 35 ευρώ, ζώνη Α: 30 ευρώ, ζώνη Β: 25 ευρώ, ζώνη Γ: κανονικό: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνω διάζωμα: κανονικό: 10 ευρώ, φοιτητικό - άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή