Ο Θάνος Μικρούτσικος μάς θυμίζει «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή»

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 4 Σεπτεμβρίου
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 08:10
A- A A+

Ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος συμπράττει με τους ερμηνευτές  Αφροδίτη Μάνου και Κώστα Θωμαΐδη, για να παρουσιάσουν μία μοναδική μουσική βραδιά, με τίτλο «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή», στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

«Τραγούδια για το όνειρο, που πάντα θα κυνηγάμε»

«Τραγούδια με αίμα. Τραγούδια από πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο, που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια, για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που, και τότε και τώρα, μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια, που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας Λαός, που έχει μνήμη, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει. […] Είναι ανάγκη μου να μιλήσω τώρα με αυτόν τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεώτερους, για να μάθουν τι κληρονομούν», αναφέρει ο Θάνος Μικρούστικος δίνοντας το στίγμα της μουσικής παράστασης.

Οι φωνές της Αφροδίτης Μάνου και του Κώστα Θωμαΐδη θα συνδέσουν το τότε με τώρα πλαισιωμένες από τον  Θύμιο Παπαδόπουλο στα πνευστά, τον  Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο και, φυσικά, από τον Θάνο Μικρούτσικο.

Η «πιο όμορφη θάλασσα», ο «Ντικ», η «Δίκοπη ζωή» θα είναι εκεί. Όπως και οι «Κρύες γυναίκες» που σε μια  «Πιρόγα» θα συναντήσουν τη «Ρόζα». Η «Ταράτσα», τα «Κελιά» και το «Μιλώ» του Μίκη θεοδωράκη θα είναι εκεί.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή