Ο στρατός της Υεμένης ενέταξε στις τάξεις του νομιμόφρονες πολιτοφύλακες του νότου

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 14:15
UPD:14:17
Reuters/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ο στρατός της Υεμένης, ο οποίος υπακούει στη νόμιμη εξουσία της χώρας υπό τον πρόεδρο Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι, αποφάσισε να εντάξει στις γραμμές του τους μαχητές των νομιμοφρόνων πολιτοφυλακών του νότου της χώρας.

Οι συγκεκριμένοι πολιτοφύλακες βοήθησαν τις δυνάμεις του στρατού να εκδιώξουν τους ιρανόφιλους, σιίτες ισλαμιστές αντάρτες Χούδι από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Άντεν.

«Η ταξιαρχία αυτή διαθέτει 4.800 μαχητές, στρατιώτες και αξιωματικούς. Οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν στην Λαϊκή Αντίσταση (σ.σ. πολιτοφυλακη στη νότια Υεμένη)», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Φαντέλ Μοχάμεντ Χασάν για το σώμα το οποίο δημιουργείται από τους πρώην πολιτοφύλακες.

Οι ιρανόφιλοι σιίτες αντάρτες έχουν καταλάβει την εξουσία πραξικοπηματικά από τον Ιανουάριο, έχοντας καταλάβει την πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Τη νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης στηρίζουν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς εννέα αραβικές, σουνιτικές μουσουλμανικές χώρες, με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή