Αγαπημένες όπερες και οπερέτες από την ΚΟΑ

Στον Κήπο του Μεγάρου, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 07:10
A- A A+

Με λυρική και ανάλαφρη διάθεση, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) εγκαινιάζει τις φθινοπωρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάζοντας μία μουσική βραδιά, με τίτλο «Η γοητεία της φωνής: αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες», την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου Ολλανδού μαέστρου Γιαν Βερμάνινχ, η ΚΟΑ θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι, Γιόχαν Στράους υιού, καθώς και από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ  και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Χριστόπουλος.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει με την εισαγωγή και την άρια για σοπράνο «Leise, leise fromme Weise» από την όπερα «Ο ελεύθερος σκοπευτής» του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ και θα συνεχιστεί με την «Πρόσκληση σε χορό» του ίδιου συνθέτη. Ακολουθούν το διάσημο ντουέτο «O soave fanciulla» από την κοσμαγάπητη «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι και η άρια για τενόρο «Fra poco a me ricovero» από την όπερα «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ».

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την εύθυμη εισαγωγή από τη δημοφιλέστατη οπερέτα «Οι απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου και το απόσπασμα «Ψηλά στο μέτωπο» από μια ακόμη πασίγνωστη οπερέτα, τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με αγαπημένες μελωδίες του βασιλιά του βαλς και της αυστριακής οπερέτας, του Γιόχαν Στράους υιού. Θα ακουστούν η λαμπερή εισαγωγή και η εντυπωσιακή άρια «Klänge der Heimat» από τη «Νυχτερίδα», η άκρως  χορευτική «Annen Polka» και το περίφημο ντουέτο «Wer uns getraut» από την οπερέτα «Ο βαρώνος ατσίγγανος».

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Κήπος: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.   

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή