Κοινές δράσεις προσφοράς από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την ΕΠΟ

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 18:00
UPD:18:06
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την "εναρκτήρια σέντρα" σε αυτή τη συνεργασία έκαναν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο γενικός διευθυντής της "Αποστολής" Κωστής Δήμτσας, οι οποίοι υποδέχθηκαν στην έδρα της Αρχιεπισκοπής αντιπροσωπεία της ΕΠΟ.

A- A A+

Δράσεις συνέργειας και προσφοράς ξεκινούν από σήμερα ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου της Εκκλησίας και του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ομοσπονδίας.

Την "εναρκτήρια σέντρα" σε αυτή τη συνεργασία έκαναν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο γενικός διευθυντής της "Αποστολής" Κωστής Δήμτσας, οι οποίοι υποδέχθηκαν στην έδρα της Αρχιεπισκοπής αντιπροσωπεία της ΕΠΟ που αποτελούσαν ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης, ο αναπληρωτής πρόεδρος Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κώστας Τσάνας και οι διεθνείς Βασίλης Τοροσίδης και Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτή η συνάντηση είναι πολύ όμορφη, αλλά και συγκινητική. Έχουμε μαζί μας σήμερα εκπροσώπους της Εθνικής Ελλάδας, οι οποίοι ήρθαν εδώ στην Αρχιεπισκοπή, μαζί με τους υπεύθυνους της διοίκησης, για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη σήμερα. Η Εκκλησία έκανε, κάνει και θα κάνει πάντοτε το χρέος της. Αλλά όταν λέμε Εκκλησία εννοούμε τους ανθρώπους, δεν εννοούμε τα κτήρια. Γι' αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το σημερινό γεγονός».

Ο κ. Γκιρτζίκης, από την πλευρά του, τόνισε πως «αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση για μας, ως Ομοσπονδία, να επιστρέψουμε στην κοινωνία, μέρος της αγάπης που η κοινωνία δίνει στο ποδόσφαιρο (...) Όπως συζητήσαμε με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας και τον κ. Δήμτσα, φτιάχνουμε από σήμερα μια ισχυρή ομάδα προσφοράς με την Αποστολή. Ευχαριστούμε το χρυσό χορηγό της Ομοσπονδίας, την Τράπεζα Πειραιώς, που συνέδραμε στην πραγματοποίηση αυτής της συνεργασίας».

O αρχηγός της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος εκ μέρους της ομάδας δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο τη φανέλα με το εθνόσημο, επισήμανε ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη, διότι, όπως έχω ξαναπεί, εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε οι τυχεροί της ζωής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, από πού ξεκινήσαμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κόσμο. Πάνω απ' όλα είμαστε όλοι άνθρωποι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και θα δώσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο, ώστε να βοηθήσουμε την "Αποστολή"».

Από την πλευρά του ο γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ "Αποστολή", Κωνσταντίνος Δήμτσας, τόνισε: «Μεταξύ άλλων σε καθημερινή βάση η Αρχιεπισκοπή και η "Αποστολή" προσφέρουν περισσότερες από 10.000 μερίδες γευμάτων  ενώ σε μηνιαία βάση διανέμει περισσότερα από 9.000 "δέματα αγάπης" με είδη διατροφής για μαθητές, πολύτεκνες και άπορες οικογένειες. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας η υποστήριξη στο έργο της "Αποστολής" από την Εθνική ομάδα και την ΕΠΟ αποκτά ιδιαίτερη σημασία».

Η «Αποστολή»  ιδρύθηκε το 2010 από τον κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με εθνική και διεθνή εμβέλεια στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στον ανθρωπιστικό, αναπτυξιακό και εκπαιδευτικό χώρο.

Πέραν της δυναμικής δραστηριοποίησης της στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας και συνοχής, της υγείας, αλλά και του πολιτισμού, η «Αποστολή»  έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στους τομείς του περιβάλλοντος και των νέων τεχνολογιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της μέσα από ένα ευρύ φάσμα ανθρωπιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών μεταξύ άλλων: λειτουργεί δομές κοινωνικής πρόνοιας, έχει δημιουργήσει και λειτουργεί κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ευάλωτων οικογενειών, λειτουργεί κοινωνικά παντοπωλεία, προσφέρει χιλιάδες μερίδες γευμάτων σε καθημερινή βάση.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις