Επιδημία Έμπολα 2014

STREAM
Ενεργό:2054ημέρες| Ενημερώσεις:509
Συνεχής κάλυψη
18/08/2014 - 23:06VIDEO

Εντατικούς ελέγχους σε διεθνή αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακά περάσματα ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από τις χώρες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού Έμπολα. Στη μάχη κατά της εξάπλωσης του αιμορραγικού πυρετού, ο ΠΟΥ ζήτησε από τους αρμόδιους να σταματούν οποιονδήποτε παρουσιάζει συμπτώματα του ιού. Τα μέτρα εντείνονται σε όλες τις χώρες, τόσο ως προς την πρόληψη όσο και ως προς τη νοσηλεία. Ήδη στην πρωτεύουσα της Λιβερίας δημιουργήθηκαν νέες εγκαταστάσεις, οι οποίεςΤο νέο κέντρο θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, προκειμένου τουλάχιστον να περιορίσει τη διάδοση του ιού. Την ίδια ώρα όμως, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα ξεπερνά τους 1.140, ενώ πλέον δώδεκα είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στη Νιγηρία.

EURONEWS
21/08/2014 - 11:54ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Λιβερίας βρίσκονται αντιμέτωποι με διαδηλωτές, έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη συνοικία Ουέστ Πόιντ της Μονρόβια. Η αστυνομία  άνοιξε πυρ την Τετάρτη, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος το οποίο επιχείρησε να σπάσει την καραντίνα που έχει επιβληθεί στην περιοχή λόγω του ιού Έμπολα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας.

REUTERS
25/08/2014 - 09:33VIDEO

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο μετέφερε τον πρώτο Βρετανό ασθενή με Έμπολα σε μονάδα απομόνωσης νοσοκομείου στο Λονδίνο. Ο Βρετανός εθελοντής νοσοκόμος, που μολύνθηκε από τον ιό στην Σιέρα Λεόνε, έφτασε στην βρετανική πρωτεύουσα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος. Από το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα στην Αφρική 1427 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

euronews
29/08/2014 - 09:39VIDEO

Ο Έμπολα μπορεί να εξαπλωθεί και να προσβάλει μέχρι και 20.000 ανθρώπους τους επόμενους μήνες, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ανακοίνωσαν τα ΗΕ. Οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη απαγορεύουν τις πτήσεις στις χώρες που έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού, οι ειδικοί όμως τονίζουν πως μία τέτοια πρακτική δεν οφελεί.

EURONEWS
29/08/2014 - 21:28VIDEO

Φοιτητής από τη Γουινέα που μετέβη στο Ντακάρ είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού Έμπολα στη Σενεγάλη. Ο νεαρός είχε εξαφανιστεί από το Κόνακρι εδώ και τρεις εβδομάδες. Νοσηλεύεται απομονωμένος σε κλινική του Ντακάρ και η κατάστασή του κρίνεται ικανοποιητική. Από τις 21 Αυγούστου η Σενεγάλη είχε κλείσει τα σύνορά της με τη Γουινέα, μία από τις χώρες που έχουν πληγεί σφόδρα από την επιδημία.

EURONEWS
Φόρτωση...