Κυπριακό

STREAM
Ενεργό:4158ημέρες| Ενημερώσεις:3692

Ν. Χριστοδουλίδης: Ξεκάθαρο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο

19/11/2019 - 09:01

Τα επόμενα βήματα για την ενδυνάμωση της εταιρικής σχέσεης Κύπρου – ΗΠΑ στο πλαίσιο της Δήλωσης Προθέσεων που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αμερικανός ομόλογος του Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους χθες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο είναι ξεκάθαρο, ενώ ο Μάικ Πομπέο  επιβεβαίωσε τη μακρόχρονη αμερικανική πολιτική για το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Συνεχής κάλυψη
01/07/2008 - 16:50ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίτη στη σειρά συνάντηση των κ.κ. Χριστόφια και Ταλάτ, στη Λευκωσία, η οποία διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες.

REUTERS
04/07/2008 - 17:46VIDEO

ΑΠΕ-ΜΠΕ
08/07/2008 - 09:26ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών, Ντάνιελ Φριντ, εξέφρασε χθες την ελπίδα να αρχίσουν σύντομα απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ Χριστόφια - Ταλάτ για το Κυπριακό, αλλά, όταν ρωτήθηκε πότε θα πρέπει να αρχίσουν οι απευθείας διαπραγματεύσεις, παρέπεμψε στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων. «Αυτό είναι δικό τους χρονοδιάγραμμα, όχι δικό μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
25/07/2008 - 14:07ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων στις 3 Σεπτεμβρίου 2008, για την επανένωση της Κύπρου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή, τέταρτη κατά σειρά, συνάντησή τους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Επιπρόσθετα, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Εθνη, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα διεξαγάγουν χωριστά δημοψηφίσματα επί της τελικής συμφωνίας για την επανένωση της νήσου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φόρτωση...