Μεταναστευτικό

STREAM
Ενεργό:3900ημέρες| Ενημερώσεις:10819

Οι υποσχέσεις, οι παραδοχές και οι ανησυχίες για την «ανοιχτή πληγή» του μεταναστευτικού

21/01/2020 - 09:55

Μία αποστροφή του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στους Αγίους Αναργύρους, αποκαλύπτει αυτό που συζητείται έντονα πίσω από τις κλειστές πόρτες στην κυβέρνηση, αλλά επιχειρείται να κρατηθεί «χαμηλά». Την ανησυχία όλων, εμπλεκόμενων και μη, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Στο Μαξίμου είδαν με ικανοποίηση το γεγονός ότι η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου συγκέντρωσε 56,9% θετικές γνώμες στη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB, αλλά ανησυχούν καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου οι κάτοικοι θεωρούν ότι τα κλειστά κέντρα που έχουν ανακοινωθεί θα προστεθούν στις υπάρχουσες δομές αλλά και από την ενδοχώρα σχετικά με την κατασκευή των κλειστών κέντρων, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά.

Συνεχής κάλυψη
17/01/2020 - 16:12SLIDESHOW

Ένταση επικρατεί από το πρωί στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, με αφορμή τον θάνατο 20χρονου από την Υεμένη. Αιτούντες άσυλο, κυρίως Αφρικανοί, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους και ζητούν τον διαχωρισμό τους από τους Αφγανούς που διαμένουν εκεί.

16/01/2020 - 13:15ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν προσπαθούν να ζεσταθούν σε φωτιά που έχουν ανάψει σε βραχώδη παραλία κοντά στο χωριό Καλό Λιμάνι στη Λέσβο. 

REUTERS
Φόρτωση...