Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Ράνια Παπαδάκου: «…αγγίζει ακαριαία τον πυρήνα μου…»
  • Πορείες θανάτου, με το βλέμμα σε βουνά γαλάζια
  • 24ο Φεστιβάλ Ολυμπίας - Επιστροφή στο Δέος
  • Άλεκ Μπάλντουιν: Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του

Θέατρο

Ράνια Παπαδάκου: «…αγγίζει ακαριαία τον πυρήνα μου…»

Ο νέος, συγκλονιστικός θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Ρίσβα «Λείπεις...» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, στην Κάτω Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μπέσσυς Μάλφα και ερμηνεία Ράνιας Παπαδάκου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. [Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο].

Μουσική

Μπίλι Άιλις: Τιμητική διάκριση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων

Η Μπίλι Άιλις τιμάται από την οργάνωση PETA - Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων επειδή «προασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, επειδή δεν μένει ποτέ σιωπηλή στην αδικία και ασκεί την επιρροή της για να ωθεί τη βιομηχανία της μόδας να αναγνωρίσει ότι η σκληρότητα δεν είναι ποτέ της μόδας».

Εικαστικά

«Απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών»

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη της πορεία στον Βόλο και τη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η έκθεση «“Απ’ τη μεριά των σοφών και των τρελών”: Αφιέρωμα στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ», εγκαινιάζεται την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στο πλαίσιο των εορτασμών για το έτος 2021, επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Βιβλίο

Πορείες θανάτου, με το βλέμμα σε βουνά γαλάζια

Στο «Τελευταίος σταθμός Άουσβιτς», ο ντε Βιντ αφηγείται τη φρίκη του στρατοπέδου και αναλύει και παρατηρεί την ανθρώπινη συμπεριφορά –και την καλοσύνη και την κακία. Η μαρτυρία του, καθώς την καταγράφει μέσα από το στρατόπεδο αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, είναι μοναδική και πηγαία.

Μουσεία

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού αποκτά ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Στην ίδρυση Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε μια προσφυγική πολυκατοικία επί των οδών Μαινεμένης-Καραολή και Δημητρίου-Ικονίου. Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει ειδικές πολιτιστικές παρεμβάσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με στόχο την ανάδειξη του Μικρασιατικού Πολιτισμού.