Οικονομία & Αγορές

Έρχεται bonus system στο Δημόσιο -Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης το 2023

Την παροχή κινήτρων σε συγκεκριμένους τομείς του Δημοσίου οι οποίοι θεωρούνται κρίσιμοι σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του έτους. Όσον αφορά στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους  σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος  έχει δρομολογηθεί για το 2023.

Η βραδύτερη μείωση του χρέους στο τραπέζι του Eurogroup

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνούν σε γενικές γραμμές ότι πρέπει να αλλάξουν τη νομοθεσία της ΕΕ  ώστε να επιτρέψουν μια πιο αργή μείωση του χρέους, κι ένα δημοσιονομικό πλαίσιο που να μπορεί να τηρείται πραγματικά, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

40.000 πλειστηριασμοί προγραμματίζονται για το 2022

Σε 40.000 πλειστηριασμούς ανέρχεται ο προγραμματισμός του 2022 καθώς τόσο οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων όσο και οι θεσμοί εκτιμούν πως πρέπει να ξεκινήσει ένας μαραθώνιος ανακτήσεων ο οποίος ακολουθεί αυτόν της συρρίκνωσης των κόκκινων δανείων.

Νέος ΕΝΦΙΑ: Οι εκπτώσεις, ο κόφτης και πότε θα καταβληθεί

Λίγες εβδομάδες απέμειναν για τις ανακοινώσεις του νέου ΕΝΦΙΑ στον οποίο θα ενσωματωθεί περαιτέρω μείωση 3% με 4%, πέρα από την ήδη μείωση 22% που έχει σημειωθεί. Μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει στην ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η άσκηση που θα οδηγήσει στη μείωση του φόρου. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγορές

Χρηματιστήριο: Άνοδος 0,73%, στις 956,28 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Επιστροφή στην ανοδική πορεία στο ξεκίνημα της εβδομάδας εκπνοής της πρώτης για το 2022 σειράς στα παράγωγα και τα κέρδη του ΓΔ συντελούν στην πειστική κατοχύρωση των επιπέδων άνω των 950 μονάδων στην τρέχουσα εβδομάδα. Αυτό ήταν βασικό ζητούμενο μετά την πτώση στην τελευταία σύνοδο της περασμένης εβδομάδας, η δε συνολική κεφαλαιοποίηση έμεινε πάνω από 70 δις ευρώ για τέταρτη μέρα στη σειρά.

Επιχειρήσεις

Γιατί η Eni ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Την ταχεία ενίσχυση του «αποτυπώματος» των ιταλικών ομίλων στην ελληνική αγορά ενέργειας σηματοδοτεί η εξαγορά του φωτοβολταϊκού χαρτοφυλακίου 800 MW της Solar Conzept Greece από την Eni Gas e Luce. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει όχι μόνο τη στροφή του μητρικού ομίλου Eni στην «πράσινη» ενέργεια, αλλά και την πρόθεσή του να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο των ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Φορολογία

Φοροεκτιμήσεις

Σε κάθε περίπτωση σύστασης ή τροποποίησης οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας θα πρέπει να ερευνάται αν συντελείται, άμεσα ή έμμεσα, μεταβίβαση εμπραγμάτων επί ακινήτων δικαιωμάτων μεταξύ συγκυρίων, με μορφή είτε διανομής, είτε ανταλλαγής, είτε πώλησης, είτε δωρεάς ιδανικών μεριδίων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οφείλεται ΦΜΑ.

Διεθνή

Eurogroup: Σύμφωνο Σταθερότητας και τραπεζική ένωση στο μενού

Κοινό τόπο στο φλέγον ζήτημα της μεταρρύθμισης του Συμφώνου Σταθερότητας θα αναζητήσουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η συνεδρίαση του Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 ώρα Ελλάδος και επί τάπητος πέραν των δημοσιονομικών κανόνων θα τεθούν επίσης οι οικονομικές συνθήκες στη νομισματική ένωση στη σκιά και της Μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.


Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ