Σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών τα ομόλογα

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 10:36
UPD:10:37
EPA/ARNE DEDERT

Κοντά σε χαμηλά πολλών μηνών κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, μία ημέρα μετά την αιφνίδια μείωση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία όμως δεν κατάφερε να μετριάσει τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία κάτω από το όριο του 1%, με το περιθώριο έναντι της απόδοσης του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 154 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2016. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου(Bund) παρέμενε σταθερή, στο -0,64%, κοντά στο ναδίρ εξαμήνου που είχε αγγίξει τον Σεπτέμβριο(στο -0,74%) και με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στα συγκεκριμένα επίπεδα. Σε χαμηλά πολλών μηνών και οι αποδόσεις των υπολοίπων κρατικών ομολόγων υψηλής επενδυτικής διαβάθμισης, σε μια ένδειξη κλίματος απαισιοδοξίας στις διεθνείς αγορές.

Οριακές μεταβολές στην περιφέρεια, με μικρή άνοδο στην απόδοση του ιταλικού 10ετούς, στο 1,02%, έχοντας υποχωρήσει 17 μονάδες βάσης χθες, στη μεγαλύερη ενδοσυνεδριακή πτώση των πέντε τελευταίων εβδομάδων. Μικρή άνοδος στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,26%.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα