ΥΠΟΙΚ: Κάλεσμα για υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 13:24
UPD:13:26
Nick Paleologos / SOOC/Nick Paleologos

15 ημέρες πριν λήξει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με 1 στις 3 να μην έχει ακόμα υποβληθεί, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM απηύθυνε κάλεσμα στους φορολογούμενους   να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις . 

Οι λογιστές μπορεί να ζητούν παράταση αλλά, όπως είπε ο υπουργός, πρέπει να εισρεύσουν και κάποια ποσά στα ταμεία του Κράτους υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχει δοθεί παράταση έως τις 29 Ιουλίου με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις 31 Ιουλίου. «Εάν δοθεί παράταση, συρρικνώνεται ο αριθμός των δόσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μάλιστα σήμερα στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις από 3 διμηνιαίες που προβλέπονται έως τώρα. 

Επομένως μια παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενέχει τον κίνδυνο να καταστεί δυσκολότερη για τους φορολογούμενους να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος σε μικρότερο χρονικό διάστημα κι άρα με μεγαλύτερα ποσά καταβολής, τη στιγμή που από το Σεπτέμβριο θα πρέπει να καταβάλλουν και τον ΕΝΦΙΑ. 


Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα