Το χρονολόγιο των δόσεων για πληρωμές φόρων

Σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις η καταβολή του φόρου από νομικά πρόσωπα και οντότητες
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 07:45
UPD:07:51

Από την έντυπη έκδοση

Εν αναμονή της απόφασης για την παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η ΑΑΔΕ δημοσίευσε χθες την εγκύκλιο για τις νέες προθεσμίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ μετά την εφαρμογή της νέας νομοθετικής διάταξης που διεύρυνε τον αριθμό των δόσεων. Ακόμη και μετά την παράταση, δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή. Απλώς, όσοι υποβάλλουν δήλωση μέσα στον Αύγουστο θα χρειαστεί να πληρώσουν ταυτόχρονα και τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου.  

Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, με βάση τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 68 του ν. 4172/2013 (Α’ 167) και οι υπόλοιπες επτά (7) μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα των επτά (7) επόμενων μηνών.

Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, των οποίων η προθεσμία υποβολής παρατάθηκε με την υπ. αριθμ. Α.1156/2020 απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών μέχρι την 29η Ιουλίου 2020, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου του 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα