ΑΑΔΕ: Προχωρούν οι συμψηφισμοί της έκπτωσης 25% του ΦΠΑ

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 16:54
UPD:17:03
INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Mε εντατικούς ρυθμούς προχωρά η ΑΑΔΕ για τον συμψηφισμό της έκπτωσης 25% στο ΦΠΑ του Απριλίου που πλήρωσαν οι επιχειρήσεις εκπρόθεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσεις στον συμψηφισμό του 35% των περιπτώσεων, που αντιστοιχεί στο 57% του συνολικού, υπό συμψηφισμού ποσού.

Πηγές της φορολογικής διοίκησης αναφέρουν ότι στόχος είναι η πλειονότητα των ποσών να έχει πιστωθεί σε οφειλή από ΦΠΑ ή άλλους φόρους, που πληρώνονται τον Ιούλιο. Έτσι, όσοι σπεύσουν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ Ιουνίου ή δευτέρου τριμήνου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 29 Ιουλίου, θα έχουν τη δυνατότητα, στις 30/07, να δουν την οφειλή, που θα προκύψει από τη δήλωση αυτή, να συμψηφίζεται με το ποσό της έκπτωσης 25%.

Το ίδιο θα συμβεί εναλλακτικά και με το χρεωστικό ποσό οποιασδήποτε άλλης δήλωσης, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό της έκπτωσης είναι μικρότερο ή ίσο με αυτό της οφειλής. Στην περίπτωση, που είναι μεγαλύτερο, ο συμψηφισμός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από τη ΔΟΥ όπου υπάγεται η επιχείρηση ή κεντρικά από το σύστημα. 

Όσοι δεν προλάβουν την υποβολή δήλωσης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, θα δουν το ποσό να συμψηφίζεται μέσα στον Αύγουστο, εφόσον υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις μέχρι και λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.


Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα