Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ: Δύο επιλογές για την πληρωμή των πρώτων δόσεων

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 13:41
UPD:15:25
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση στο Taxis των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2021, με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε να καταβάλλουν το φόρο σε 6 δόσεις αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου είτε να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις στο τέλος Οκτωβρίου.

Όπως τόνισε πριν από λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, "η δική μου προσέγγιση είναι ότι πρέπει να δώσουμε στους πολίτες και τις δύο δυνατότητες. Είναι κάτι που θα αξιολογήσουμε την κατάλληλη στιγμή".

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με βάση τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες (οι νέες αντικειμενικές αξίες θα εφαρμοστούν από το 2022), ενώ δεν υπάρχουν μεταβολές στις εκπτώσεις και τις απαλλαγές που ισχύουν για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων που εφαρμόστηκαν το 2020.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε έξι μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και την τελευταία μέχρι τις 28/2/22.


Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα