Η Google επενδύει 1 δισ. στον χρηματιστηριακό κολοσσό CME

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 07:49
UPD:07:50
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με φόρα στον χώρο των χρηματιστηριακών υπηρεσιών μπαίνει η Alphabet, μητρική της Google. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στο χρηματιστήριο του Σικάγου, CME, όπου διαπραγματεύονται τα σημαντικότερα προθεσμιακά συμβόλαια εμπορευμάτων. Παράλληλα οι δύο κολοσσοί κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία έρχεται να δώσει τεράστια ώθηση στις υπηρεσίες cloud της Google. 

Βάσει της συμφωνίας, που έχει διάρκεια 10 ετών, η μονάδα Google Cloud θα είναι εκείνη που θα στηρίζει ηλεκτρονικά τη διαχείριση συναλλαγών τρισεκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως. 

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία θα επιστρέψει στο CME να προσφέρει στους πελάτες του νέες και αρκετά ταχύτερες υπηρεσίες. 

Να σημειωθεί ότι ο τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι ίσως αυτός που έχει αργήσει περισσότερο από κάθε άλλον να υιοθετήσει τις υπηρεσίες cloud. Η επιφυλακτικότητά του βεβαίως είναι δικαιολογημένη τόσο γιατί βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία των ρυθμιστικών αρχών όσο και εξαιτίας των ανησυχιών για πιθανή διαρροή ευαίσθητων δεδομένων των πελατών. 

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος CME, με κεφαλαιοποίηση 79,2 δισ δολαρίων, είναι ο πιο πολύτιμος διαχειριστής χρηματιστηρίων στον κόσμο. 

Η Google Cloud από την πλευρά της είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πάροχος υπηεσιών υπολογιστικού νέφους. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα