Χωρίς κατεύθυνση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Οριακές μεταβολές για τον DAX

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 11:03
UPD:11:04
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Άνοδο σε επίπεδο ρεκόρ κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις μετοχές των εταιρειών ειδών πολυτελείας να ενισχύονται ύστερα από την ανακοίνωση ισχυρών κερδών από τη Richemont. Οι παγκόσμιοι επενδυτές αξιολογούν τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα πληθωρισμού και τα εταιρικά κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει οριακές μεταβολές, σε νέο υψηλό επίπεδο. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη παραμένει αμετάβλητος στις 16.081 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE του Λονδίνου υποχωρεί 0,33% στις 7.360 μονάδες. Ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,14% στις 7.070 μονάδες. Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες 0,05%.

Η μετοχή της Richemont σημείωσε άλμα 7,8% καθώς τα κέρδη για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης της ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις της αγοράς ενώ ανακοίνωσε ότι αναζητά επενδυτές για τη ζημιογόνα μονάδα Yoox, σε μια κίνηση που αναμένεται να ικανοποιήσει τους μετόχους.

Μια δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους την Πέμπτη έδειξε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης κινδυνεύουν επίσης να συνεχίσουν να υπερβαίνουν τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2022. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης ξεπέρασε το 4% τον περασμένο μήνα, αλλά η ΕΚΤ έχει ξεφύγει από άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες κατά αντίσταση στις εκκλήσεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ Gediminas Simkus δήλωσε σε συνέδριο την Παρασκευή ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο το 2023.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα