Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 11:44
UPD:11:45
REUTERS/STAFF

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις τηλεπικοινωνιακές μετοχές να ενισχύουν την αγορά.

Το θετικό ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές αντηχεί έντονο κλίμα παρά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ σημείωσαν ελαφρά άνοδο στις αρχές των προσυνεδριακών συναλλαγών τη Δευτέρα, ενόψει της συντομευμένης εβδομάδας στη χώρα. Οι αγορές των ΗΠΑ θα είναι κλειστές την Πέμπτη την Ημέρα των Ευχαριστιών και το χρηματιστήριο κλείνει νωρίς την Παρασκευή.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, αντιστρέφοντας την πτώση που κατέγραψε την Παρασκευή αφού η Αυστρία ανακοίνωσε νέο lockdown για τον COVID-19, με τη γειτονική Γερμανία να προειδοποιεί ότι ίσως ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Στη Φανκφούρτη ο δείκτης DAX κινείται στο +0,1% και τις 16.177 μονάδες. Ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,36%, ενώ ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,23% στις 7.128 μονάδες. Με οριακές μεταβολές διαπραγματεύεται ο FTSE MIB.

Οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν άνοδο 0,9%, μετά το άλμα κατά 21,3% που κατέγραψαν οι μετοχές της Telecom Italia ύστερα από την προσφορά ύψους 12 δισεκ. δολαρίων που υπέβαλε το αμερικανικό ταμείο KKR για την απόκτησή της.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς κατέγραψε την Παρασκευή την πρώτη εβδομαδιαία πτώση του μέσα σε επτά εβδομάδες εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο πιθανών lockdowns για την COVID-19 λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα