Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια μετοχή απογείωσε

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:55
UPD:13:11
REUTERS/LUCAS JACKSON

Οι επενδυτές αναμένουν όπως φαίνεται επιστροφή της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, μετά τον εντοπισμό της Μετάλλαξης Όμικρον. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει το δυναμικό ράλι στο οποίο επιδόθηκε η μετοχή της Zoom την Παρασκευή, ύστερα από μακρά περίοδο πιέσεων.  Η μετοχή έκανε άλμα 5,7% και αναλυτές δεν αποκλείουν η άνοδος να έχει συνέχεια το προσεχές διάστημα, καθώς επιστρέφουν σειρά περιοριστικών μέτρων ανά τον κόσμο. 

Η είδηση της νέας παραλλαγής ώθησε τους επενδυτές να επανέλθουν σε επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να δουν τη ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους να αυξάνεται εάν παρατηρηθεί έξαρση στα κρούσματα COVID-19. Η Zoom, ως κορυφαίος πάροχος τηλεδιάσκεψης και άλλου λογισμικού επικοινωνίας, πρόκειται να επωφεληθεί από αυτό το ατυχές σενάριο. Το 2020 κατέγραψε άλμα 326% αφού πολλές εταιρίες και δημόσιοι οργανισμοί έγιναν συνδρομητές των υπηρεσιών που παρέχει.

Μετά την εκτίναξη κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, η ανάπτυξη της Zoom επιβραδύνθηκε τα τελευταία τρίμηνα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επέστρεψαν στις παραδοσιακές τοποθεσίες εργασίας τους. Η αύξηση των εσόδων της εταιρείας επιβραδύνθηκε σε ένα ακόμα μάλλον εντυπωσιακό 35% το γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Αν και ο ρυθμός επέκτασης του Zoom πιθανότατα δεν θα επιστρέψει σε αυτά τα επίπεδα, η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 θα μπορούσε να βοηθήσει τα έσοδα και τα κέρδη του να αυξηθούν με υψηλότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τα επόμενα τρίμηνα.

Συναγερμός στις αγορές

Αν και σήμερα οι αγορές ανέκαμψαν, κύμα ρευστοποιήσεων- το εντονότερο από τον Σεπτέμβριο του 2020- σάρωσε την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς ο φόβος για παράταση της πανδημίας και επιστροφή των σκληρών lockdown μεταδίδεται ταχύτατα. Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού με τις 33 μεταλλάξεις που εντοπίστηκε σε χώρες της Αφρικής έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, αφού οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη εάν τα υπάρχοντα εμβόλια και θεραπείες κατά της Covid-19 είναι εξίσου αποτελεσματικά και απέναντί του. 

Ο ΠΟΥ σήμερα προειδοποίησε ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής «ενδέχεται να υπάρξουν μελλοντικές εξάρσεις της covid-19, οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις».

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα