Η μετάλλαξη Όμικρον «προσγειώνει» την Tui

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 11:11
UPD:11:12
REUTERS/EVA PLEVIER

Συγκατημένες είναι οι κρατήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων καθώς αυξάνονται οι φόβοι για τα κρούσματα κατά τη χειμερινή περίοδο και την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, όπως προειδοποιεί η Tui.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης δήλωσε την Τετάρτη ότι «η σημαντική κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για τα αυξανόμενα ποσοστά περιστατικών και την εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον» είχε αποδυναμώσει την όρεξη των πελατών για κρατήσεις διακοπών, ιδιαίτερα για το χειμώνα.

Προειδοποίησε επίσης ότι εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, η χειμερινή της χωρητικότητα θα μειωθεί περίπου στο 60% της προσφοράς του 2019. Να σημειωθεί ότι η Tui ανέμενε να φτάσει έως και το 80% των επιπέδων του 2019 αυτόν τον χειμώνα.

Η εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον έπληξε τις επιχειρήσεις του ταξιδιωτικού κλάδου και του κλαδου φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο καθώς οι κυβερνήσεις επανέφεραν περιορισμούς και είτε έκλεισαν τα σύνορα είτε εφάρμοσαν αυστηρότερο καθεστώς τεστ για τους ταξιδιώτες.

Η Tui είπε ότι παρά τον άμεσο αντίκτυπο, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών διακοπών της «κρατιέται καλά», με γνώμονα τους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ότι το Πάσχα του 2022 είχε ήδη κρτήσεις στο 90% περίπου του επιπέδου του 2019.

Ο όμιλος επωφελήθηκε από την έντονη ζήτηση για ταξίδια αυτό το καλοκαίρι καθώς τα lockdown σε όλη την Ευρώπη χαλάρωσαν. Στους τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η Tui είχε το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο από την έναρξη της πανδημίας.

Τα έσοδα για ολόκληρο το έτος έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ωστόσο, ήταν 4,7 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι ήταν 40% χαμηλότερα από το οικονομικό έτος 2020 και 75% κάτω από το 2019. Παράλληλα, υποχώρησε σε ζημίες 2,5 δισ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδος 691 εκατ. ευρώ το 2019.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα