Κ. Καραμανλής: Πάνω από 1,6 δισ.€ σε δράσεις του ΟΑΕΔ

3,2 δισ. ευρώ για 1.350.000 εργαζόμενους και ανέργους
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 11:19
UPD:17:28

«Το Εθνικό Σχέδιο που έχουμε εκπονήσει και ήδη εφαρμόζουμε για το σκοπό αυτό, με συνολικό ύψος 3,2 δισ. ευρώ, αφορά 1.350.000 εργαζόμενους και ανέργους», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο.

Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο, επισημαίνοντας ότι δαπανώνται πάνω από 1,6 δισ.€ σε δράσεις του Οργανισμού.

«Στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, δίνουμε βασική προτεραιότητα στη διατήρηση της απασχόλησης και βέβαια στον περιορισμό της ανεργίας.

Το Εθνικό Σχέδιο που έχουμε εκπονήσει και ήδη εφαρμόζουμε για το σκοπό αυτό, με συνολικό ύψος 3,2 δισ. ευρώ, αφορά 1.350.000 εργαζόμενους και ανέργους. Ένας από τους βασικούς μοχλούς υλοποίησης του Σχεδίου αυτού είναι ο ΟΑΕΔ, που φέτος θα δαπανήσει πάνω από 1,6 δισ. ευρώ, σε δεκάδες δράσεις για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

Κ. Καραμανλής: Προτεραιότητά μας η διατήρηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας

Κ. Καραμανλής: Προτεραιότητά μας είναι διατήρηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας

«Οι πρώτες 120.000 θέσεις δουλειάς -από τις 200.000 που θα δημιουργηθούν φέτος- είναι ήδη ανοιχτές. Πάνω από 10 προγράμματα απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης είναι σε εξέλιξη».

«Η έγνοια μας δεν είναι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Καραμανλής. «Διαμορφώνουμε σήμερα τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε με αξιώσεις στην κούρσα που θα ξεκινήσει μετά την κρίση. Επενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση, στην κατάρτιση και την επανακατάρτιση, δίνοντας έμφαση σε νέα επαγγέλματα που σίγουρα θα έχουν ζήτηση αύριο. Χρηματοδοτούμε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, που διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο για τις νέες και τους νέους μας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα προηγμένης τεχνολογίας, με τρισδιάστατα συστήματα προσομοίωσης, διδάσκεται εδώ στον ΟΑΕΔ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Διατήρηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας»

«Διατήρηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας»

«Η επένδυση στη γνώση, στις νέες τεχνολογίες, στη νέα γενιά, είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας. Κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στα κούφια λόγια και στις ανεύθυνες υποσχέσεις. Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας. Έργο που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα, που θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα