«Ανεπαρκής» η υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την Αθήνα

Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 12:43

Για «ανεπαρκή» υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την ελληνική πλευρά κάνει λόγο εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, το οποίο επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στο ίδιο έγγραφο, ο προσωρινός απολογισμός της γερμανικής προσφοράς στήριξης χαρακτηρίζεται «απογοητευτικός», ενώ διατυπώνεται σκληρή κριτική σε βάρος του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο, όπως επισημαίνεται, αθέτησε τις υποσχέσεις του.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα δεν αξιοποιεί την βοήθεια που της προσφέρει η Γερμανία στον τομέα της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων, παρά την σχετική συμφωνία που είχε υπογραφεί, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, όπως σημειώνεται, είχε υποσχεθεί μεταξύ άλλων την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για τις επενδύσεις και τη διευθέτηση των χρεών του ελληνικού δημοσίου σε γερμανικές εταιρείες.

«Εάν άκουγε κανείς τον ενθουσιασμό του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να πιστέψει ότι η κατεστραμμένη Ελλάδα βρίσκεται εδώ και καιρό στην πορεία για ένα καλύτερο μέλλον», τονίζει η εφημερίδα, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και 70 Γερμανοί επιχειρηματίες.

Όπως σημειώνει τέλος η Süddeutsche Zeitung το γερμανικό υπηρεσιακό έγγραφο αναφέρεται και στο ζήτημα ίδρυσης επενδυτικής τράπεζας στο πρότυπο της γερμανικής KfW, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας «προφανώς δεν συνιστά προτεραιότητα της ελληνικής πλευράς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα