Κοινωνία
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 13:24

ΕΜΠ: Κατεδαφίστηκε παρουσία αστυνομικών παράνομη κατασκευή σε χώρο Σχολής

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν το πρωί υπαλλήλους της Πολεοδομίας του δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. 

Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν το πρωί υπαλλήλους της Πολεοδομίας του δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του δήμου.

Χθες, ο κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης, μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν τις εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξω από τα αμφιθέατρα, καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ. Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Επίσης, η αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Σε σχετική ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σημείωσε πως «τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!».