Πολιτιστικά
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 09:02

«Hellbound»: Η δημοφιλέστερη σειρά του Netflix, παγκοσμίως

Το «Hellbound», η νέα νοτιοκορεάτικη σειρά τρόμου του Netflix,  εκτόπισε το «Squid Game» από την κορυφή της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς στην πλατφόρμα.

Το «Hellbound», η νέα νοτιοκορεάτικη σειρά τρόμου του Netflix,  εκτόπισε το «Squid Game» από την κορυφή της πιο δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τα analytics του FlixPatrol, το «Hellbound» έγινε η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά του Netflix στον κόσμο στις 20 Νοεμβρίου, κατακτώντας την κορυφή, σε περισσότερες από 80 χώρες, μέσα σε 24 ώρες από την πρώτη προβολή της σειράς.

Η σειρά, με δυνατά γραφικά, εξιστορεί τη βίαιη δράση μιας ομάδας από δαίμονες, οι οποίοι κυνηγούν αμαρτωλούς. Αυτοί, προηγουμένως, έχουν επισκεφτεί ένα ουράνιο ον, το οποίο με τη σειρά του έχει ενημερώσει το θύμα για την ημερομηνία και την ώρα του θανάτου του.

Τα γιγάντια τριχωτά πλάσματα αποτεφρώνουν τα θύματά τους και τα στέλνουν στην κόλαση, προκαλώντας ένα ξέσπασμα δημόσιας υστερίας και θρησκευτικού ζήλου.

Ο πιλότος της σειράς, σε σκηνοθεσία Yeon Sang-ho, έκανε πρεμιέρα στο διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το «Squid Game», το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 19 Σεπτεμβρίου, έμεινε επί 46 συνεχόμενες ημέρες στην πρώτη θέση. Υπολογίζεται ότι 142 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 94 χώρες παρακολούθησαν τη σειρά τον Οκτώβριο. Έχει αποφέρει περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη στο Netflix.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο σκηνοθέτης του «Squid Game», Hwang Dong-hyuk, ενημέρωσε ότι έρχεται και δεύτερη σεζόν της νοτιοκορεάτικης σειράς. «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη διαδικασία  σχεδιασμού της σειράς. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πότε και πώς θα γίνει η δεύτερη σεζόν», τόνισε.