Πολιτική
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 09:29

Ν. Ηλιόπουλος: Κοντά το lockdown αφού η κυβέρνηση αρνείται να κάνει τα απαραίτητα

Την άμεση ανάγκη "να τρέξει ο εμβολιασμός των πολιτών πόρτα-πόρτα" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Την άμεση ανάγκη "να τρέξει ο εμβολιασμός των πολιτών πόρτα-πόρτα" υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο Ionian TV, ανέφερε ότι "Πρέπει να τρέξει πόρτα-πόρτα και για την τρίτη δόση, και για το 20% των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας στην ευπαθή ομάδα άνω των 80 ετών. Απαιτείται άμεση δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμών και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας". 

Κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι "έχει συνθηκολογήσει με την πανδημίας", αναφέρθηκε στην καθημερινή τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς -1.674 μόνο μέσα στο Νοέμβριο- και "στο επόμενο λοκντάουν που έρχεται πιο κοντά γιατί η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να κάνει τα απαραίτητα".

"Αρχικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας απαντά για το πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ αλλά και το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ", δήλωσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

"Η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους, όταν ακυρώνεται το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων αυτό πλήττει το σύνολο της κοινωνίας. Τα νοσοκομεία γίνονται ξανά νοσοκομεία για μια και μόνο νόσο", συνέχισε, επισημαίνοντας πως "οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν έξω από τη μάχη". Μάλιστα, διευκρίνισε πως κάνει λόγο για "επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, όχι για απλή επιστράτευση ιδιωτών γιατρών".

Ο εκπρόσωπος τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι "ακόμη και σήμερα αρνείται την τηλεργασία -μέτρο που θα μπορούσε να χαμηλώσει την πίεση σε μαζικούς χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς", ενώ "συνεχίζει τις συγχωνεύσεις σε χιλιάδες σχολικά τμήματα, δημιουργώντας τάξεις με 28 και 29 παιδιά".

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα της ακρίβειας, ο Ν. Ηλιόπουλος καυτηρίασε την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σχεδιάσει στρατηγικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος -"κάτι που φάνηκε ήδη από τη ΔΕΘ όταν ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μόλις 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9 ευρώ το μήνα για τα νοικοκυριά".