Φ. Κουβέλης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν συνιστά στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 12:48
UPD:13:08
hcg.gr
A- A A+

Τη διαφωνία του με τον ισχυρισμό ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μία βαριά στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης.

«Δεν συμφωνώ ότι πρόκειται για μία στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αξιολογηθούν πάρα πολλά στοιχεία, προκειμένου να ερμηνευθεί το εκλογικό αποτέλεσμα» ανέφερε σε δηλώσεις του στην κρατική ραδιοφωνία.

Όπως παρατήρησε, το περιεχόμενο του εκλογικού αποτελέσματος είναι σύνθετο. «Η αντιπαράθεση έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, μιλάμε για δύο πόλους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνος ο οποίος συγκροτεί και εκφράζει ηγεμονικά-παρά το εκλογικό αποτέλεσμα- την προοδευτική πολιτική και τον προοδευτικό πόλο» είπε.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να πείσει τη λεγόμενη μεσαία τάξη ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «η πολιτική των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε με σημαντικά μέτρα τη μεσαία τάξη , η οποία επλήγη βάναυσα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυβερνήσεων».

«Το ερώτημα είναι γιατί η μεσαία τάξη-εάν συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος-πήρε αυτή τη στάση. Ενδεχομένως γιατί περίμενε πολλά περισσότερα για τη δική της ανακούφιση, για τη δική της στήριξη. Δεν μπορώ να βρω άλλη ερμηνεία γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε τη μεσαία τάξη αλλά επιχείρησε-στο μέτρο του δυνατού να τη στηρίξει» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή