Μητσοτάκης για ΕΜΣΤ: «Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε, το ανοίξαμε»

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2020 22:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ
A- A A+

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), το οποίο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό  τον περασμένο Φεβρουάριο -έπειτα από περίπου 20 χρόνια προσπαθειών, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και περιηγήθηκε μαζί με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου, η οποία περιλαμβάνει 172 έργα από 78 Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

«Είπαμε ότι θα το ανοίξουμε, το ανοίξαμε. Και γίνεται πια ένας πόλος που δεν αφορά μόνο την πόλη, αλλά θα μπει στον διεθνή χάρτη αυτό το Μουσείο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε», πρόσθεσε.

DIMITRIS PAPAMITSOS/DIMITRIS PAPAMITSOS_6946384863

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης την περιοδική έκθεση UBUNTU, η οποία αποτελείται από 66 έργα 34 αντιπροσωπευτικών δημιουργών της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, επιλεγμένα από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ. Τον κ. Μητσοτάκη ξενάγησαν ο κ. Δαυίδ και η σύζυγός του Λάνα Ντιμπιέρ, οι οποίοι εξήγησαν τις πηγές έμπνευσης των καλλιτεχνών και πώς αποτυπώνονται στα έργα.

DIMITRIS PAPAMITSOS/DIMITRIS PAPAMITSOS_6946384863
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤ

Το ΕΜΣΤ φιλοξενεί ακόμα την περιοδική έκθεση «Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας» της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτών AICA Hellas -μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA International.

Προτεινόμενα για εσάς