Δ. Κουτσούμπας: Πάρτε τώρα μέτρα πριν να είναι αργά

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 17:03
UPD:17:06
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή.

«Η κατάσταση στο μέτωπο της δημόσιας υγείας, είναι κρίσιμη» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, και, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε: «Για τα καθημερινά αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, μη δείχνετε αλλού, γιατί όλα δείχνουν ότι εσείς έχετε την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη γιατί στο όνομα των "αντοχών της οικονομίας", δηλαδή των απαιτήσεων του κεφαλαίου τα μέτρα προστασίας πάνε περίπατο. Κάθε μέρα δεκάδες χώροι δουλειάς, εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Κι αφήστε αυτά που ξέρετε: να ρίχνετε όπως πάντα την ευθύνη στο λαό και τη νεολαία».

Σημείωσε ότι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ «είχαν το θράσος να συσχετίσουν τα αυξημένα κρούσματα με τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο» και πρόσθεσε, «μόνο που τα στοιχεία σας διαψεύδουν: Στις 7 Οκτώβρη, τη μέρα δηλαδή της συγκέντρωσης τα κρούσματα στην Αττική επί των συνολικών κρουσμάτων ήταν στο 47,7%, ενώ χτες ήταν 38,3%. Εκτός αν μας πείτε ότι οι 20.000 που ήταν έξω από το εφετείο μετανάστευσαν στη Βόρεια Ελλάδα. Το μόνο που κάνατε είναι να γελοιοποιήστε!».

«Σας το λέμε ξανά: Πάρτε τώρα μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας κάντε τις απαραίτητες προσλήψεις, εξασφαλίστε τις απαιτούμενες υποδομές. Πάρτε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς. Τώρα πριν να είναι αργά!» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή