Οι καλλιτέχνες στους δρόμους ενάντια στη λογοκρισία

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 15:13
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Παγκαλλιτεχνική κινητοποίηση σωματείων από το χώρο του Πολιτισμού, προτάσσοντας την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του καταρρακωμένου εισοδήματός τους από τον ένα σχεδόν χρόνο που είναι κλειστοί οι χώροι Πολιτισμού, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021. 

A- A A+

Κινητοποιήσεις καλλιτεχνών πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στον «τρομονόμο» που προωθείται και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει.

Οι καλλιτέχνες καταγγέλλουν μηδενική στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης και εναντιώνονται στην ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα») που συζητήθηκε στη Βουλή και η οποία, τονίζουν πως θα επιφέρει λογοκρισία και διώξεις στον κλάδο - και όχι μόνον.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η συγκέντρωση των σωματείων πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και από εκεί θα κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου κατέθεσαν ψήφισμα και υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει σε αυτό, ενάντια στο νέο "τρομονόμο" που επιδιώκεται να επιβληθεί στο σύνολο του οπτικοακουστικού χώρου, μέσα από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που συζητιέται στη Βουλή.  

Το συλλαλητήριό τους, το οποίο στήριξαν πολλά σωματεία από τον χώρο του Πολιτισμού, εκκίνησε από τα Προπύλαια και θα κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα κατέθεσαν τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου.

Κατόπιν, η πορεία προχώρησε προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ήταν σε συζήτηση το επίμαχο νομοσχέδιο, προκειμένου να κατατεθεί το ψήφισμα των καλλιτεχνών περί απόσυρσης του άρθρου 8 από το «νομοσχέδιο Λιβάνιου».

Προτεινόμενα για εσάς