ΠΟΘΑ: Πρέπει να ξεριζωθεί όλο το στρεβλό σύστημα

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Πολιτισμού
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 15:06
A- A A+

Εκπρόσωποι από τον χώρο του πολιτισμού όσο και υπάλληλοι του υπουργείου συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το υπουργείο Πολιτισμού στο κτήριο της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Το «παρών» έδωσαν και φοιτητές του Εθνικού Θεάτρου. Το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν το «Μενδώνη παραιτήσου» με τους συγκεντρωμένους να «απαντάνε» με αυτόν τον τρόπο στον χειρισμό της υπουργού Πολιτισμού αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), σε ανακοίνωση της, αναφέρει:

Σήμερα οι άνθρωποι του πολιτισμού βροντοφώναξαν «Μενδώνη, παραιτήσου». Η αυθόρμητη προσέλευση του κόσμου έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού δείχνει την ανάγκη ενός κλάδου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ για κάθαρση και δικαιοσύνη. Σε αυτό το σημείο η παραίτηση Μενδώνη δεν αρκεί. Πρέπει να ξεριζωθεί όλο το στρεβλό σύστημα που εκμεταλλεύεται τον χώρο του Πολιτισμού και να τιμωρηθούν όσοι το στήριξαν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των θυμάτων και όσων θέλουν να μιλήσουν. Ταυτόχρονα θα βρεθεί απέναντι σε όποιον χρησιμοποιήσει την υπόθεση Λιγνάδη για να στοχοποιήσει συλλήβδην το Θέατρο και ειδικά την πρώτη σκηνή της χώρας.  Θα παλέψουμε ώστε η επόμενη μέρα να βρει το Θέατρο πιο καθαρό, πιο δημοκρατικό, πιο ελεύθερο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς