Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 16:52
UPD:22:53
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο πρώην υπουργός, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Νεράντζης.

Γεννήθηκε στις 3  Οκτωβρίου 1944 στη Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία. Υπήρξε πρωταθλητής εφήβων Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση το 1958, με τον ΧΑΝ Νίκαιας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς στις βουλευτικές εκλογές του 1974.

Διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών (10 Μαρτίου 2004 - 15 Φεβρουαρίου 2006) και Ανάπτυξης (15 Φεβρουαρίου 2006 - 19 Σεπτεμβρίου 2007) στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημείωσε, «στη μακρά πολιτική διαδρομή του και από όλες τις κομματικές και κυβερνητικές θέσεις και τα δημόσια αξιώματα που υπηρέτησε, ο Τάσος Νεράντζης έδειξε ήθος, εργατικότητα, συνέπεια. Για την προσήλωση σε αυτές τις αρχές οι πολίτες της Β' Πειραιά, τον επέλεξαν 9 φορές να τους εκπροσωπήσει στη Βουλή. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του, και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για έναν συναγωνιστή, έναν ωραίο άνθρωπο. «Ο Τάσος θα λείψει στην παράταξη και στον Πειραιά, που τόσο αγάπησε. Και πάνω από όλα, στην οικογένεια και τους οικείους του, στους οποίους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής εξέφρασε ο πρόεδρος ττου Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Τάσο Νεράντζη, έναν πολιτικό με μακρά και σημαντική διαδρομή, ιδρυτικό στέλεχος της ΝΔ, βουλευτή επί σειρά ετών, υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, υφυπουργό Ανάπτυξης. Με αφοσίωση, εργατικότητα και συνέπεια εκπροσώπησε στη Βουλή τους συμπολίτες του της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, οι οποίοι τον εξέλεξαν σε εννέα εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Τάσος Νεράντζης κόσμησε το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο υπηρέτησε με ξεχωριστό ήθος από διαφορετικές θέσεις, καθώς διετέλεσε γενικός Γραμματέας, αντιπρόεδρος, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μέλος της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή