Μ. Παγώνη: Να εμβολιαστούν τα παιδιά από 12 ετών και πάνω μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 11:26
UPD:11:30
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Πρόταση για εμβολιασμό των παιδιών από 12 ετών και πάνω μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία, έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά  Ματίνα Παγώνη, συμπληρώνοντας ότι καλό θα ήταν να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. 

«Οι μελέτες, τουλάχιστον αυτές που έχουμε από Αμερική και Ευρώπη όσον αφορά τα παιδιά 12-17, είναι ασφαλείς. Στην Αμερική εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Επεσήμανε δε την κακή επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας λέγοντας πως «Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολογούνται καθημερινά». 

Παράλληλα ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας έως τα τέλη Αυγούστου», προσθέτοντας ότι «Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων». 

Αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους πολίτες, είπε ότι «οι αρνητές είναι 6- 7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35%- 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά».

Σχετικά με την κατάσταση ΕΣΥ, τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στις ΜΕΘ στην Κρήτη, που όπως σημείωσε,  υπάρχει και μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων. «Η Κρήτη χρειάζεται κλίνες και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και θα βοηθηθεί από άλλες περιοχές», επεσήμανε η κ. Παγώνη. 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή