Στ. Πέτσας: Δε νομίζω ότι εξαιρείται η εκκλησία από τα νέα μέτρα

Το φθινόπωρο θα καθορίσει την επέκταση ή όχι του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 10:37
UPD:10:41
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στο θέμα της εξαίρεσης της εκκλησίας από τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τοποθετήθηκε εκτός άλλων,  σε συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως διαφωνεί με την άποψη περί εξαίρεσης.

«Δε νομίζω ότι εξαιρείται η εκκλησία. Υπάρχουν ανακοινώσεις και για την εκκλησία και την προσέλευση των πιστών στην γενική παλέτα των μέτρων στις χθεσινές ανακοινώσεις. Ολο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και ήταν αρωγός. Η τελευταία ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τέλος Ιουλίου, ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο κ. Πέτσας. 

Σημείωσε επίσης ότι «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να πείσουμε τους πολίτες ότι είναι καλό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους να εμβολιαστούν. Όταν τα ποσοστά εξακολουθούν να παραμένουν στα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, όταν ένα εκατομμύριο πολίτες τον Αύγουστο προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους και να μην εμβολιαστούν, πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα». 

Όσον αφορά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη φάση κρίθηκε να προχωρήσουμε έτσι, με ένα αρκετά αυξημένο ποσοστό ελέγχων ώστε να μπορούμε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς όταν θα επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά μας. Από εκεί και πέρα η προέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που θα το δούμε. 

Σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δηλαδή για όσους έρχονται σε επαφή με το κοινό, είπε πως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Αυτό θα το δούμε το φθινόπωρο, όσο προχωράει η πορεία της πανδημίας. Έχει σημασία να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό και τα κίνητρα που δόθηκαν χθες είναι ικανοποιητικά για να έχουμε μια αύξηση από τα επίπεδα των 30.000 εμβολιασμών την ημέρα που είναι σήμερα. Πρέπει να χτίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερο τείχος ανοσίας πριν να χειροτερεύσει ο καιρός», επεσήμανε ο κ. Πέτσας. 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή