Ρωσία: Καταδικάζει με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ

Δεν σχεδιάζονται προς το παρόν νέες επιχειρήσεις απομάκρυνσης
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 15:20
EPA/YURI KOCHETKOV

Ντμίτρι Πεσκόφ

A- A A+

Η Ρωσία ανησυχεί σοβαρά για την εξέλιξη της κατάστασης στο Αφγανιστάν και καταδικάζει με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται το χάος που έχει δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν.

«Με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο καταδικάζουμε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις.. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι απαισιόδοξες προβλέψεις ότι το χάος που δημιουργήθηκε στο Αφγανιστάν, θα το εκμεταλλευθούν οι τρομοκρατικές ομάδες και οργανώσεις που έχουν εγκατασταθεί εκεί , πρωτίστως το «Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι «αυτό αυξάνει την ένταση μέσα στο Αφγανιστάν» και ότι «ο κίνδυνος είναι μεγάλος για όλους».

Η Ρωσία προς το παρόν δεν σχεδιάζει νέες επιχειρήσεις για την απομάκρυνση πολιτών της από την Καμπούλ και τα περαιτέρω σχέδια για την απομάκρυνση πολιτών της θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις, δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Προς το παρόν δεν σχεδιάζονται άλλες επιχειρήσεις . Το τι θα γίνει στη συνέχεια θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Είναι κάτι όμως αρκετά απρόβλεπτο», δήλωσε ο Πεσκόφ, τονίζοντας ότι η Ρωσία ήδη ολοκλήρωσε την επιχείρηση απομάκρυνσης των πολιτών της από το Αφγανιστάν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή