Μεσίστιες οι σημαίες στα γραφεία του ΝΑΤΟ και στο Καπιτώλιο λόγω της επίθεσης στην Καμπούλ

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 16:48
UPD:16:51
REUTERS/ALEXANDER DRAGO
A- A A+

Μεσίστιες είναι οι σημαίες των 30 συμμάχων του ΝΑΤΟ στην έδρα του στις Βρυξέλλες μετά την τρομοκρατική επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του twitter o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Θρηνούμε για όλα τα θύματα. Τιμούμε το αμερικανικό προσωπικό που έχασε τη ζωή του για να φέρει άλλους στην ασφάλεια - δεν θα ξεχαστούν ποτέ», τονίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.

Σε χθεσινή ανάρτησή του στο twitter, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο Γενς Στόλτεμπεργκ τόνισε ότι καταδικάζει σθεναρά τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση και ότι προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ παραμένει η απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων σε ασφαλές περιβάλλον και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μεσίστιες οι σημαίες και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Όπως ανέφερε η Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης αυτοκτονίας στην Καμπούλ:

«Σήμερα, διέταξα σημαίες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες προς τιμήν των στρατιωτών των ΗΠΑ και άλλων που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Το Κογκρέσο και η χώρα προσεύχονται για τις αθώες ζωές που χάθηκαν, τους τραυματίες και τις οικογένειες όλων των πληγέντων», ανέφερε η κυρία Πελόζι.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή