Ν. Κεραμέως: Εμβόλιο και αυξημένοι έλεγχοι οι διαφορές στη φετινή σχολική χρονιά

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 11:27
UPD:11:29
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου. Τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, εφόσον υπάρχουν κρούσματα 50% +1» δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», εξήγησε πως δύο παράγοντες διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή, «το εμβόλιο και οι αυξημένοι έλεγχοι». Για παράδειγμα, «αν ένας μαθητής επιβεβαιωθεί ως κρούσμα στο τμήμα, τα παιδιά που είναι γύρω του θα καταλήξουν να κάνουν επτά τεστ μέσα στην εβδομάδα. Πολλά, αυξημένα τέστ. Μιλάμε και για εργαστηριακά, και για αυτοδιαγνωστικά, όλα δωρεάν από το κράτος» σημείωσε και πρόσθεσε: «Για εβδομάδες συζητούσαμε με την Επιτροπή Ειδικών και βλέπαμε τι συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Διεθνώς απομονώνονται τα κρούσματα και έχουμε αυξημένο testing» επισήμανε.

Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες, όταν ρωτήθηκε για το αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα.

Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, όπως είπε, έφτασαν στα 140.000 εμβολιασμένα παιδιά. Η υπουργός υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο, θα τα εμβολίαζε άμεσα. «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή, θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα» είπε.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να παρέχουμε και τα δύο» τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή