Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 14:58
UPD:17:18
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Στην κυκλοφορία αποδίδονται σταδιακά το μεσημέρι της Δευτέρας οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας που είχαν κλείσει λόγω της πορείας μαθητών, φοιτητών κι εκπαιδευτικών. Νωρίτερα είχαν προγραμματιστεί ξεχωριστές πορείες τους, οι οποίες ενώθηκαν μπροστά από τη Βουλή.

Ειδικότερα, αρχικά οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου εκδικάζεται η έφεση του υπουργείου Παιδείας στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία αποχή, όπου το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ δεν είναι καταχρηστική και δεν διέταξε την απαγόρευση της συνέχισής της.

Παράλληλα, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, καταλήγοντας στη Βουλή.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών επισημαίνουν στις ανακοινώσεις τους, μεταξύ άλλων, πως το ΥΠΑΙΘ, με τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, στοχεύει «στη διάλυση του δημόσιου σχολείου». Ειδικότερα, στοχεύει «στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και τη διαμόρφωση συνθηκών μεταβίβασης αρμοδιοτήτων εκτός του κεντρικού κράτους, που στο βάθος οδηγεί στην απόσυρση του κράτους από την ευθύνη παροχής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και καλεί τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο να αναζητήσουν χορηγούς και χρηματοδότες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή